Groep 6/7

Meester Sander Diepeveen en juf Joanne van Bokhorst

Welkom bij groep 6/7, een gezellige groep! Iedere dag werken we hard aan de kernvakken, zoals rekenen, lezen, spelling en begrijpend lezen. Ook werken we aan verschillende thema's tijdens de lessen geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. Bij deze vakken maken we gebruik van de boeken en werkboeken, maar ook onze Chromebooks. Deze gebruiken we voor de verwerking van rekenen, maar ook het oefenen van bijvoorbeeld spelling. Daarnaast kunnen we het gebruiken als naslagwerk en kunnen we er teksten of verslagen op typen of presentaties op maken.

Tijdens de kunst- en cultuurlessen richten we ons op allerlei leuke en leerzame onderdelen binnen bijvoorbeeld tekenen, beeldende vorming, drama, muziek en fotografie. 

In de klas starten we het schooljaar in rijtjes van 2, maar gaan we al gauw over naar groepjes van 4. Zo kunnen we op bepaalde momenten makkelijk samenwerken. Dat samenwerken oefenen we vaak door verschillende coöperatieve werkvormen uit te voeren. Om goed en hard te kunnen werken, doen we tussendoor ook vaak een korte energizer. Vaak zijn we daarbij ook even lekker aan het bewegen. 

Ook maken we later dit schooljaar de entreetoets. Maar we gaan ook gezellig op schoolreis (gr 6) Hapskamp (gr 7)!

We zijn als groep dus continu in ontwikkeling om er het maximale uit te halen!